Translate

dilluns, 4 de març del 2013

INTOCABLE

"L'altra cara de la moneda de Mar Adentro"

Director: Eric Toledano i Olivier Nakache
Guió: Eric Toledano i Olivier Nakache
Génere: Comèdia drama
Durada: 108 minuts
Repartiment: François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot, Clotilde Mollet, Alba Gaïa Bellugi, Cyril Mendy, Christian Ameri, Marie-Laure Descoureaux i Grégoire Oestermann
Música: Ludovico Einaudi
Fotografia: Mathieu Vadepied

Aquesta és la pel·lícula francesa més taquillera de la història.Intocable ha estat premiada a diferents festivals com el de Sant Sebastià, el Cèsar (França), Goya (Espanya) i Bafta (Regne Unit). Els millors crítics l'han qualificat com a magífica, brillant, humanista, intel·ligent, fresca, una comèdia que et reconcilia amb el millor de tu mateix. Ha estat vista per més de tres milions de persones només a Espanya.

Intocable és la història d'un tetraplègic milionari que necessita ajuda perquè el cuidin. Després de buscar l'assistent i entrevistar molts homes coneix un personatge esquerp d'un barri marginal que no el tracta com un minusvàlid, sinó que el tracta amb normalitat i no dubta a l'hora de dir-li que no s'aixequi per acompanyar-lo a la porta. Junts passen per moltes aventures que els retornaran les ganes de viure.

El film m'ha impressionat en tots els sentits. Transmet molt de realisme gràcies a la gran interpretació dels dos personatges principals, és molt difícil aconseguir un film d'aquestes característiques on tothom s'hi pugui sentir identificar, ja que tots podem patir un accident i quedar invàlids. Només destacaria un aspecte negatiu i és el final optimista que té. Ja que contrasta amb la realitat de la pel·lícula, encara que només gràcies al seu final sortim del cinema amb un somriure a la cara.

En conclusió, aquesta pel·lícula passarà ala història amb una gran facilitat, se'n sentirà a parlar durant molt de temps. Estic segura que molts altres productors intentaran fer una còpia del film, encara que molts d'ells estan condemnats al fracàs, ja que no es pot imitar ni igualar la perfecció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada